ГоловнаПолітика

Верховний Суд визнав законними дії органів влади під час видворення Саакашвілі

Політика у лютому 2018 року примусово відправили до Польщі у порядку реадмісії.

Верховний Суд визнав законними дії органів влади під час видворення Саакашвілі
Фото: EPA/UPG

Верховний Суд залишив без задоволення касаційну скаргу Михайла Саакашвілі на дії органів влади під час його видворення до Польщі у 2018 році.

Про це повідомила пресслужба суду.

Політик судився з адміністрацією Держприкордонслужби, Міграційною службою і МВС з вимогою визнати незаконними їх дії при виконанні рішення компетентного органу про реадмісію.

Саакашвілі затримали у Києві 12 лютого 2018 року року спецпідрозділом Держприкордонслужби та потім доставили на літаку до Варшави. Політика допустили на територію Польщі згідно із заявою про реадмісію, поданою Міграційною службою України.

Постанова Верховного Суду є остаточною й оскарженню не підлягає.

Нагадаємо, влітку 2017 року українське громадянство Саакашвілі було припинено на підставі того, що він подав недостовірну інформацію при оформленні паспорта. Через півроку його затримали в одному з ресторанів у центрі Києва неподалік від офісу своєї партії "Рух нових сил", після чого доставили у аеропорт "Бориспіль" і відправили на літаку у Польщу в порядку реадмісії за порушення державного кордону.

28 травня 2019 року новий президент Володимир Зеленський повернув Саакашвілі українське громадянство, і наступного дня політик повернувся в Україну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram