ГоловнаПолітика

Зеленський посмертно нагородив комбрига Коростельова орденом Хмельницького

Полковник помер від поранень, отриманих на Донбасі.

Зеленський посмертно нагородив комбрига Коростельова орденом Хмельницького
Евгений Коростелев
Фото: Закарпатский Легион/Facebook

Президент Володимир Зеленський 19 листопада підписав указ про нагородження полковника Євгена Коростельова, який помер після поранення на Донбасі, орденом Богдана Хмельницького другого ступеня (посмертно).

Про це йдеться на сайті президента.

Орден присвоєно за особливі заслуги у захисті державного суверенітету та національної незалежності України, самовіддане служіння українському народові.

Нагадаємо, 12 листопада командир 128-ї бригади Євген Коростельов отримав важке поранення під час виконання завдань у районі проведення операції Об'єднаних сил. Через тиждень він помер у військово-медичному клінічному центрі у Харкові.

Полковник Євген Коростельов зайняв посаду командира 128-ї бригади нещодавно. Він змінив на посаді Героя України полковника Сергія Собка. До цього Коростельов обіймав посаду командира самохідно-артилерійського дивізіону 25-ї окремої повітряно-десантної бригади.

За особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі 21 липня 2015 року його було нагороджено орденом Богдана Хмельницького III ступеня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram