ГоловнаПолітика

Труханов вирішив взяти в радники екснардепа, якого називали "комендантом Бессарабії", що не відбувся

Призначення може стати першим кроком до посту віце-мера.

Труханов вирішив взяти в радники екснардепа, якого називали "комендантом Бессарабії", що не відбувся
Фото: ednist.info

Мер Одеси Геннадій Труханов взяв у радники колишнього народного депутата Віталія Барвіненка з групи "Відродження".

Про це повідомив депутат міськради від "Опоблоку" Олексій Єреміца.

"Вітаю Віталія Барвіненка з призначенням радником міського голови! Звершень! І правильно радь!" - написав він у фейсбуці.

За даними одеського видання УСИ, призначення наразі не підписано, але вже погоджено мером. Це нібито стане першим кроком до посади віцемера.

Нагадаємо, Віталій Барвіненко в 2007 році був обраний до Верховної Ради за списком Блоку Юлії Тимошенко. Незабаром після приходу до влади Віктора Януковича він покинув свою фракцію і перейшов в Партію регіонів. З початку 2014 року увійшов до депутатської групи "Економічний розвиток", а після виборів - "Відродження".

У 2019 році балотувався в Раду за округом №141, але розгромно програв "слузі народу" Олександру Ткаченку.

Барвіненко найбільше відомий як "комендант Бессарабії", що не відбувся . Голова Служби безпеки Василь Грицак розповідав, що в квітні 2015 року сепаратисти планували захопити південь Одеської області і проголосити там "Бессарабську народну республіку", куди з Придністров'я зайшли б "зелені чоловічки".

Лідером "Бессарабії", за словами Грицака, мав стати депутат Верховної Ради. Ім'я депутата глава СБУ не назвав, але його повідомив народний депутат Мустафа Найєм. "Це член парламентської групи "Відродження" та правоохоронного комітету Віталій Барвіненко", - заявив у 2018 році Найєм.

Барвіненко називав заяву Найєма "нічим не обґрунтованими вигадками".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram