ГоловнаПолітика

Зеленський обговорив з главою МЗС Німеччини саміт "нормандської четвірки"

Президент сподівається, що зустріч відкриє шлях до миру.

Зеленський обговорив з главою МЗС Німеччини саміт "нормандської четвірки"
Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський увечері 19 листопада зустрівся з міністром закордонних справ Німеччини Гайко Маасом, який приїхав в Україну з робочим візитом.

Як повідомляє пресслужба глави держави, вони говорили про двосторонні відносини, а також про ситуацію з безпекою на Донбасі. Зеленський висловив сподівання, що запланована на 9 грудня зустріч у "нормандському форматі" (Україна, Німеччина, Франція, Росія) відкриє шлях до мирного врегулювання конфлікту.

Також говорили про ситуацію навколо імплементації Німеччиною газової директиви Євросоюзу.

"Гайко Маас запевнив, що зміни німецького законодавства відповідають положенням директиви", - заявили в пресслужбі.

Обговорювалися також питання практичної співпраці сторін у контексті реалізації курсу України на європейську та євроатлантичну інтеграцію.

Нагадаємо, що востаннє лідери "четвірки" зустрічалися ще восени 2016 року в Берліні.

Новий президент України Володимир Зеленський після вступу на посаду вирішив, що повинен зустрітися з Володимиром Путіним заради мирного врегулювання на Донбасі. Зеленський і лідери Франції та Німеччини готові були провести саміт "нормандської четвірки" 17 вересня в Парижі, але Росія з "технічних причин" не змогла взяти участі у цій зустрічі.

Після тривалих переговорів сторони домовилися про зустріч 9 грудня.

За словами Зеленського, він порушуватиме на саміті питання конкретних термінів деокупації Донбасу і обміну полоненими. Одним з питань на порядку денному саміті стане проведення місцевих виборів на окупованій території.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram