ГоловнаПолітика

Правоохоронці підтвердили наявність судимості за зґвалтування у "слуги народу" Іванісова - ЗМІ

Анонімні джерела заявили, що він був заарештований ще в 1995 році.

Правоохоронці підтвердили наявність судимості за зґвалтування у "слуги народу" Іванісова - ЗМІ
Фото: facebook.com/sluganarodu.ivanisov.153

Нардеп від фракції "Слуга народу" Роман Іванісов дійсно відбував покарання за зґвалтування неповнолітньої неприродним способом, пише УНН з посиланням на власні джерела в правоохоронних органах.

У вересні 1995 року, коли Іванісову було 17 років, його затримали в Запорізькій області за ст. 117 ч. 3 (зґвалтування неповнолітньої) і ст. 118 ч. 2 (зґвалтування неповнолітньої неприродним шляхом) чинного на той час Кримінального кодексу.

22 вересня Іванісова відправили в СІЗО, але через три дні суд його відпустив. 25 жовтня міліція провела повторне затримання.

"За інформацією джерела в правоохоронних органах, 21 березня 1996 року Іванісов був засуджений до трьох років шести місяців позбавлення волі, з яких відбув два роки шість місяців виправно-трудових колоній загального режиму", - зазначили в ЗМІ.

Сам нардеп наявність судимості заперечує. На своїй сторінці у facebook він опублікував довідку з МВС, у якій йдеться, що він станом на червень 2019 року не притягується до кримінальної відповідальності, не перебуває в розшуку і не має не знятої і не погашеної судом судимості.

Іванісов є членом парламентського комітету з питань антикорупційної політики. Обирався за 153-м округом у Рівненській області.

Нагадаємо, у травні 2019 року суд достроково зняв судимість з колишнього депутата Верховної Ради Віктора Лозінського, засудженого за причетність до вбивства жителя Кіровоградської області Валерія Олійника. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram