ГоловнаПолітика

НАБУ повідомило про підозру екснардепу за недекларування боргів у розмірі 4,7 млрд гривень

Депутат заборгував велику суму банкам.

НАБУ повідомило про підозру екснардепу за недекларування боргів у розмірі 4,7 млрд гривень
Фото: Lb.ua

Національне антикорупційне бюро повідомило про підозру депутатові Верховної Ради VIII скликання за статтею про декларування недостовірних даних (ст. 366-1 Кримінального кодексу).

Про це йдеться на сайті НАБУ.

Депутат, імені якого в повідомленні не вказано, не зазначив у своїх деклараціях за 2015-2018 роки наявність невиконаних фінансових зобов'язань перед банками в розмірі 4,7 млрд гривень.

Підозру відправлено засобами поштового та електронного зв'язку.

На початку 2019 року Спеціалізована антикорупційна прокуратура скеровувала генпрокурору Юрієві Луценку подання на нардепа Дениса Дзензерського, який не вказав фінансових зобов'язань на суму понад 4 млрд гривень. Луценко так і не вніс це подання до Верховної Ради.

Денис Дзензерський обіймав посаду заступника голови комітету Верховної Ради з питань фінансової політики та банківської діяльності. У Раду пройшов під №24 списку партії "Народний фронт", яку очолює експрем'єр Арсеній Яценюк.

Спільно з батьком - підприємцем з Дніпра Віктором Дзензерським - володіє холдингом "МНПК Веста", який є найбільшим виробником і експортером автомобільних акумуляторних батарей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram