ГоловнаПолітика

Зеленський назвав теми саміту Нормандської четвірки

Президент розраховує на чіткі терміни деокупації й обміну полоненими.

Зеленський назвав теми саміту Нормандської четвірки
Фото: 5 канал

Президент Володимир Зеленський перерахував теми, які він має намір порушити на саміті Нормандської четвірки 9 грудня.

На брифінгу з прем'єр-міністром Чехії Андреєм Бабішем Зеленський сказав, що розраховує на конкретні результати зустрічі в Парижі.

"Тобто я хочу говорити про повернення, деокупацію Донбасу з якимось більш-менш чіткими термінами. Я буду порушувати це питання", - сказав Зеленський.

Друга тема - це повернення полонених. "Ми хочемо всіх наших людей повернути додому, до батьків. Я теж хочу говорити - коли. Якщо всіх, то коли?" - сказав президент України.

Він також підтвердив, що Україна має намір почати дискусію про проведення місцевих виборів на Донбасі. "Ми повинні говорити про можливість, коли там не буде жодних збройних формувань, проведення місцевих виборах. Початок цієї розмови ми повинні зробити", - сказав Зеленський.

Нагадаємо, що востаннє лідери четвірки зустрічалися ще восени 2016 року в Берліні.

Новий президент України Володимир Зеленський після вступу на посаду вирішив, що повинен зустрітися з Володимиром Путіним заради мирного врегулювання на Донбасі. Зеленський і лідери Франції і Німеччини готові були провести саміт Нормандської четвірки 17 вересня в Парижі, але Росія через "технічні причини" не змогла взяти участь у цій зустрічі.

Після довгих переговорів сторони домовилися про зустріч 9 грудня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram