ГоловнаПолітика

Прем'єр Чехії розраховує, що нормандська зустріч завершиться конкретними результатами

Андрей Бабіш зустрівся з прем'єром Гончаруком.

Прем'єр Чехії розраховує, що нормандська зустріч завершиться конкретними результатами
Андрей Бабиш
Фото: EPA/UPG

Прем'єр-міністр Чехії Андрей Бабіш заявив, що Чехія неухильно підтримує суверенітет і цілісність України в міжнародно визнаних кордонах і розраховує на конкретні кроки з його відновлення після нормандської зустрічі.

Про це він заявив на брифінгу з прем'єр-міністром України Олексієм Гончаруком, передає "Укрінформ".

"Я приїхав з чітким меседжем про постійну і невтомну підтримку українського суверенітету і цілісності України в міжнародно визнаних кордонах", - сказав Бабіш.

Він додав, що в Чехії не бачать іншого варіанта подальшого розвитку подій, окрім урегулювання конфлікту на Донбасі і відновлення суверенітету України мирним шляхом.

"Тому ми високо цінуємо кроки, які зробила Україна на шляху до зустрічі в нормандському форматі. Дуже сподіваємося, що зустріч 9 грудня дійсно завершиться конкретними результатами, а не тільки певними деклараціями", - підкреслив прем'єр.

Голова українського уряду зі свого боку заявив, що для України "дуже важливий економічний розвиток шляхом вирішення багатьох проблем, навіть у плані безпеки".

"Ми разом з урядом Чеської Республіки будемо робити все від нас залежне, щоб економічне співробітництво двох країн будувалося максимально конструктивно", - сказав Гончарук.

Нагадаємо, 18 листопада Росія підтвердила зустріч нормандської четвірки 9 грудня в Парижі.

Президент України Володимир Зеленський і лідери Франції і Німеччини готові були провести саміт ще 17 вересня, але РФ через "технічні причини" не змогла взяти участь у цій зустрічі. Російська сторона висунула умову для зустрічі - провести розведення сил і засобів біля населених пунктів Золоте в Луганській області і Петрівське в Донецькій області. Україна умови виконала - біля Золотого розведення відбулося наприкінці жовтня, а біля Петрівського - 9-11 листопада. Після цього Кремль заявив про позитивну динаміку в підготовці саміту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram