ГоловнаПолітика

Портнов ходив до Офісу президента через ситуацію з журналістами "Радіо Свобода"

Портнов стурбований загрозою свободі слова, оскільки він став телеведучим каналу «112 Україна».

Портнов ходив до Офісу президента через ситуацію з журналістами "Радіо Свобода"
Андрей Портнов
Фото: Макс Требухов

Ексголова Адміністрації Януковича Андрій Портнов ходив до Офісу президента з реакцією на розгляд скарги журналістів "Радіо Свобода". Про це повідомляє ОП.

Портнов підкреслив, що стурбований загрозою свободі слова і перешкодою його адвокатській і журналістській діяльності, оскільки "є штатним телеведучим каналу "112 Україна" і має офіційне редакційне завдання".

В ОП заявили, що вислухали аргументи Портнова і запевнили, що Рада з питань свободи слова та захисту журналістів об'єктивно розгляне цю ситуацію з урахуванням усіх обставин.

Нагадаємо, Портнов виклав у своєму телеграмі персональні дані водія знімальної групи "Схем" (проєкт "Радіо Свобода") за те, що редакція готує розслідування впливу і зв'язків колишнього чиновника з новою українською владою. Серед опублікованого - захищена інформація: повні паспортні дані та домашня адреса водія, номери його авто, а також дані, що свідчать про стеження за його місцем проживання.

Крім того, Портнов заявляв, що з кінця жовтня він є ведучим телеканалу "112 Україна", і пригрозив притягненням за ст. 171 (перешкоджання законній професійній діяльності) і 182 (незаконне збирання, зберігання, використання та поширення конфіденційної інформації про особу) КК журналістам в разі перешкоджання його журналістській діяльності. Після чого поліція відкрила справу на журналістів "Радіо Свобода".

14 листопада Рада з питань свободи слова провела перше засідання за фактом погроз Портнова журналістам "Радіо Свобода".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram