ГоловнаПолітика

МВФ хоче знати, наскільки близький до влади Коломойський, - Богдан на закритій зустрічі з журналістами

Голова Офісу президента говорив із представниками ЗМІ off the record.

МВФ хоче знати, наскільки близький до влади Коломойський, - Богдан на закритій зустрічі з журналістами
Фото: kmu.gov.ua

Голова Офісу президента України Андрій Богдан на закритій зустрічі із журналістами повідомив, що держава виконала головні вимоги Міжнародного валютного фонду. Йдеться про прийняття в першому читанні законопроєкту про продаж сільгоспземель і повернення кримінальної відповідальності за незаконне збагачення, пише theBabel.

"Тепер МВФ хоче знати, наскільки близький до влади олігарх Ігор Коломойський. Переконати іноземних партнерів, що він веде свою гру, команді президента складно", - переказали журналісти теми спілкування з Богданом у форматі off the record.

Також у ЗМІ з посиланням на незалежні джерела, присутні на закритій зустрічі, повідомили, що між Україною і представниками МВФ триває дискусія щодо голови правління Райффайзен Банку Аваль, колишнього першого заступника голови Нацбанку Олександра Писарука. САП підозрює його в причетності до розтрати стабілізаційного кредиту, виданого НБУ VAB Банку в розмірі 1,2 млрд гривень.

"Богдан переконує, що Національне антикорупційне бюро, яке займається цією справою, - незалежний орган і розслідування ведеться неупереджено", - повідомили у виданні.

Нагадаємо, 15 листопада Вищий антикорупційний суд відмовився заарештувати голову правління Райффайзен Банку Аваль Олександра Писарука і встановив йому заставу 5 млн гривень. Пізніше стало відомо, що банк узяв на себе зобов'язання із виплати заставної суми.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram