ГоловнаПолітика

У головній католицькій церкві Нью-Йорка вшанували пам'ять жертв Голодомору

Літургію відслужили священнослужителі трьох конфесій.

У головній католицькій церкві Нью-Йорка вшанували пам'ять жертв Голодомору
Фото: https://twitter.com/SergiyKyslytsya

У кафедральному соборі Святого Патріка у Нью-Йорку в суботу, 16 листопада, відбувся поминальний молебень за жертвами Голодомору в Україні. Про це пише Укрінформ.

Літургію відслужили священнослужителі трьох конфесій - Української православної церкви США, Української греко-католицької та Римо-католицької церков.

У поминальних заходах взяли участь представники українського дипломатичного корпусу в Нью-Йорку, американські політики і представники міської влади. На службі також виступив постійний представник України в ООН Володимир Єльченко.

Солідарність з українською громадою висловили сенатор Чак Шумер і представник міської ради Нью-Йорка Кароліна Рівера.

Раніше повідомлялося, що Український інститут національної пам'яті розпочав кампанію до Дня пам'яті жертв Голодомору з гаслом "Пам'ять, що рятує: голоси правди".

У 2019-му українці та світова спільнота 23 листопада вшанують пам'ять убитих Голодомором 1932-1933 років. О 16:00 буде оголошена загальнонаціональна хвилина мовчання, після чого кожен може згадати загиблих українців і запалити свічку на своєму підвіконні.

Нагадаємо, понад 15 країн, серед яких зокрема Польща, Канада та США, визнали Голодомор актом геноциду українського народу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram