ГоловнаПолітика

Мінкульт визначився з кандидатом на посаду мовного омбудсмена

Міністерство внесло на розгляд уряду кандидатуру Тетяни Монахової.

Мінкульт визначився з кандидатом на посаду мовного омбудсмена
Татьяна Монахова
Фото: chmnu.edu.ua

Міністерство культури, молоді та спорту внесло на розгляд Кабінету міністрів кандидатуру на посаду уповноваженого із захисту державної мови.

Про це інформує пресслужба Міністерства інформаційної політики.

"МКМС пропонує на цю посаду завідувачку кафедри журналістики Чорноморського національного університету імені Петра Могили (Миколаїв) Тетяну Монахову", - йдеться в повідомленні.

Тетяна Монахова 2002 року закінчила Миколаївський державний педагогічний університет ім. Сухомлинського за спеціальністю "Вчитель української мови та літератури й англійської мови та зарубіжної літератури". 2015 року захистила докторську дисертацію на тему "Сучасні стратегії текстоутворення в українській мові" в Одеському національному університеті ім. Мечникова.

Як повідомлялося, у вересні комісія від секретаріату уповноваженого Верховної ради з прав людини обрала кандидатом на посаду омбудсмена із захисту державної мови колишнього народного депутата Тараса Креміня. Ще одного кандидата має подати Міністерство юстиції.

Посаду уповноваженого із захисту державної мови передбачено ч. 2 ст. 50 Закону "Про забезпечення функціонування української мови як державної". Мовного омбудсмена повинен буде призначити Кабінет міністрів України.

Його оберуть із трьох кандидатів, яких представлять уповноважений з прав людини, Мін'юст і Мінкультури.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram