ГоловнаПолітика

Гончарук та Маркарова обговорили з МВФ нову трирічну програму

Представники місії висловили надію на прискорення темпу реформ.

Гончарук та Маркарова обговорили з МВФ нову трирічну програму
Фото: https://www.kmu.gov.ua/

Прем'єр Олексій Гончарук та міністр фінансів Оксана Маркарова обговорили з місією Міжнародного валютного фонду в Україні умови відкриття нової трирічної програми розширеного фінансування. Про це повідомляється на сайті уряду.

Зустріч з керівником місії МВФ в Україні Роном ван Роденом і економістом місії Габором Пулою відбулася в п'ятницю, 15 листопада.

"Україна продемонструвала і продовжує демонструвати швидке і успішне втілення реформ, задекларованих президентом, нашим урядом і парламентом. Протягом останніх тижнів український парламент прийняв за основу проєкт закону про обіг земель сільськогосподарського призначення, а також прийняв за основу і в цілому закон про анбандлінг. Останній вже підписав президент. Тому ми сподіваємося на узгодження нової довгострокової програми розширеного фінансування, яка підтримає наші зусилля, спрямовані на прискорення економічного зростання", - сказав Гончарук.

Представники МВФ в свою чергу відзначили важливість реформ, які українська влада успішно провела останнім часом, і висловили надію на підтримку і прискорення їх темпу.

Нагадаємо, 14 листопада місія МВФ приступила до роботи в Києві.

Місія МВФ працювала в Києві 12-26 вересня. Міністерство фінансів заявило, що хоча представники фонду покинули Україну без нової програми, переговори перебувають в активній фазі.

21 грудня 2018 Україна отримувала перший і поки єдиний транш за програмою stand by.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram