ГоловнаПолітика

Зустріч "нормандської четвірки" відбудеться 9 грудня в Парижі (оновлено)

Про це також повідомила французька влада.

Зустріч "нормандської четвірки" відбудеться 9 грудня в Парижі (оновлено)
Фото: EPA/UPG

Зустріч лідерів країн "нормандської четвірки" відбудеться 9 грудня в Парижі.

Про це повідомило агентство Bloomberg з посиланням на французьку владу.

У жовтні президент Франції Еммануель Макрон заявив, що розраховує на проведення незабаром саміту в "нормандському форматі", і висловив надію на досягнення "відчутних результатів" на переговорах.

Оновлення. В Офісі президента України підтвердили, що зустріч відбудеться 9 грудня. Повідомляють, що Володимир Зеленський провів телефонну розмову з Макроном.

"Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з президентом Французької Республіки Еммануелем Макроном. Зустріч лідерів України, Німеччини, Франції та Росії в "нормандському форматі" відбудеться 9 грудня. Подробиці розмови - пізніше", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський і лідери Франції та Німеччини готові були провести саміт "нормандської четвірки" 17 вересня, але Росія через "технічні причини" не змогла взяти участь у цій зустрічі.

Російська сторона висунула умову для зустрічі - провести розведення сил і засобів біля населених пунктів Золоте в Луганській області і Петрівське в Донецькій області. Україна умови виконала - біля Золотого розведення відбулося наприкінці жовтня, а біля Петрівського - 9-11 листопада. Після цього Кремль заявив про позитивну динаміку в підготовці саміту.

Востаннє лідери "четвірки" зустрічалися ще восени 2016 року в Берліні.

Напередодні голова МЗС України Вадим Пристайко повідомив, що наразі немає точної дати саміту "четвірки", але сподівається, що зустріч відбудеться до кінця цього року. Він заперечив імовірність зустрічі президентів України і РФ тет-а-тет. Українське МЗС також назвало головні теми переговорів, одна з яких - повернення політичних в'язнів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram