ГоловнаПолітика

Кабмін виділить 700 млн грн на погашення боргів із зарплати медпрацівникам, - Скалецька

Скалецька висловила надію, що проблема заборгованості із зарплат медпрацівникам у цьому році буде востаннє.

Кабмін виділить 700 млн грн на погашення боргів із зарплати медпрацівникам, - Скалецька
Фото: kmu.gov.ua

Сьогодні, 15 листопада, Кабмін розгляне питання про виділення 700 млн грн для погашення заборгованості із зарплати медикам у регіонах. Про це повідомила міністерка охорони здоров'я Зоряна Скалецька, передає "Інтерфакс-Україна".

"На жаль, виникла заборгованість із зарплати в деяких регіонах України. Сьогодні на засіданні уряду проголосують за виділення 700 млн грн на дофінансування медичної субвенції на регіони для покриття заборгованості із зарплат", - сказала вона під час "години уряду" у Верховній Раді.

Скалецька також звернулася з проханням до депутатів "працювати в регіонах з місцевою владою, з місцевими радами, щоб вони дофінансували медустанови, власниками яких вони є".

Міністерка зазначила, що МОЗ має намір до кінця 2019 року дофінансувати ще низку програм на загальну суму 300 млн грн.

"Думаю, що до кінця року ми ще знайдемо можливість дофінансувати близько 300 млн грн для покриття потреб, які сьогодні виникли в регіонах", - сказав вона.

Скалецька висловила надію, що проблема, яка виникає під кінець року через заборгованість із зарплати працівникам бюджетних медустанов "цьогоріч буде востаннє", оскільки з 1 квітня 2020 року бюджетні медустанови розпочнуть процес реформування.

"Раніше в нас ця проблема була щораз, щороку була заборгованість із зарплати, і щороку МОЗ вишукувало кошти для погашення заборгованості. З 1 квітня медустанови будуть діяти на підставі інших організаційних принципів, а заборгованість, таким чином, буде повністю ліквідовано, зарплата залежатиме тільки від управлінських навичок керівника медзакладу", - сказала вона.

Нагадаємо, з 1 квітня 2020 року бюджетні медустанови всіх рівнів медичної допомоги будуть фінансуватися через Національну службу здоров'я (НСЗУ), отримуючи оплату за надані медичні послуги в рамках Програми медичних гарантій (ПМГ).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram