ГоловнаПолітика

У Раді виключили подальше розведення на Донбасі до нормандської зустрічі

Воно може відбутися за результатами нормандської зустрічі.

У Раді виключили подальше розведення на Донбасі до нормандської зустрічі
Александр Завитневич
Фото: newsone.ua

Голова парламентського комітету з питань нацбезпеки, оборони і розвідки, нардеп від "Слуги народу" Олександр Завитневич заявив, що на сьогодні подальше розведення сил на Донбасі до проведення саміту нормандської четвірки, не заплановане. Про це він розповів в інтерв'ю BBC Україна.

За словами Завитневича, Генштаб вивчає інші ділянки на 400 км фронту для подальшого розведення, проте рішення з цього питання будуть приймати вже після нормандської зустрічі, оскільки жодних наказів від головнокомандувача не надходило.

"Але жодних завдань ні верховний головнокомандувач, ні міністр, ні начальник Генштабу щодо інших дільниць не ставили. Наказ чіткий - три населені пункти, і далі чекаємо на зустріч нашого президента в нормандському форматі. За її результатами вже, напевно, буде прийматися рішення про розведення", - сказав Завитневич.

Він додав, що саміт нормандської четвірки повинен відбутися до кінця року.

Нагадаємо, під час виступу за підсумками саміту БРІКС президент РФ Володимир Путін запропонував розвести війська вздовж всієї лінії розмежування на Донбасі.

Окрім того, він заявив, що Україна повинна продовжити термін дії закону про особливий статус Донбасу, інакше він не бачить, "про що взагалі можна говорити" в нормандському форматі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram