ГоловнаПолітика

Комітет Ради підтримав проєкт Тимошенко про зменшення тарифів на газ

Лідер "Батьківщини" переконана, що ціну на газ для населення можна знизити вдвічі.

Комітет Ради підтримав проєкт Тимошенко про зменшення тарифів на газ
Фото: Lb.ua

Законопроєкт Юлії Тимошенко №1177 "Про внесення змін до Закону "Про ринок природного газу" рекомендовано профільним комітетом до розгляду в сесійній залі і має бути внесений до порядку денного парламенту.

Таке рішення було ухвалене 14 листопада під час засідання Комітету Верховної Ради з питань енергетики та житлово-комунальних послуг, передає пресслужба партії.

Розроблений лідером "Батьківщини" документ встановлює вартість газу для населення на рівні 2865 гривень 39 копійок за тисячу кубометрів, що вдвічі менше від ціни, яка діє зараз.

"Наша команда давно пропонувала рішення, яке дозволить вийти з пастки високої ціни на газ для народу, адже на цьому заробляються надприбутки, а ціна, по суті, є ще одним податком для людей. Ухвалення законопроєкту дасть можливість українцям відчути, що державні надра належать їм і природний газ працює саме на них", - зазначила політик.

Тимошенко впевнена, що знизити тарифи вдвічі можна через скерування відповідного вітчизняного газу на потреби населення і встановлення 30% рентабельності для видобувних компаній. Ухвалення закону, на думку лідера "Батьківщини", матиме позитивний вплив на державний бюджет.

"Люди змушені купувати газ за ціною 5878 гривень за тисячу кубометрів, тоді як собівартість його видобутку, з урахуванням витрат, становить 1145 гривень. Сьогодні держава видобуває 16,6 мільярда кубометрів газу, а споживає - 15,4. Це означає, що Україна може цілком забезпечити всі потреби населення", - підсумувала лідер "Батьківщини".

Раніше повідомлялося, що "Нафтогаз" збільшив ціну на газ для населення на 14,7% у листопаді.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram