ГоловнаПолітика

ВАКС продовжив арешт Гримчака на два місяці

Ігореві Овдієнку арешт продовжили на 30 днів.

ВАКС продовжив арешт Гримчака на два місяці
Фото: Макс Левин

Вищий антикорупційний суд на два місяці продовжив арешт ексзаступнику міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України Юрію Гримчаку. Про це повідомляється в пресслужбі суду.

"13 листопада слідчий суддя Вищого антикорупційного суду задовольнив клопотання прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та продовжив на два місяці термін тримання під вартою для колишнього заступника міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб", - сказано в повідомленні.

Помічнику Гримчака, Ігореві Овдієнку, котрого вважають спільником кримінального провадження, продовжили тримання під вартою на 30 днів.

Гримчаку й Овдієнку повідомлено про підозру щодо отримання неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення особи, уповноваженої на виконання функцій держави, поєднане з вимаганням вигоди за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28 ч. 3 ст. 369 -2 КК України) .

За версією слідства, підозрювані вимагали понад мільйон доларів США за надання певних послуг.

Нагадаємо, Юрій Гримчак і його давній товариш Ігор Овдієнко були затримані ввечері 14 серпня.

16 серпня Деснянський районний суд Чернігова заарештував Юрія Гримчака на 2 місяці (60 діб) під заставу 6 млн гривень, а на початку жовтня Печерський суд Києва продовжив арешт ще на місяць.

Раніше Гримчака звинувачували за ч.4 ст.190 (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою), санкція якої - позбавлення волі на строк від п'яти до дванадцяти років з конфіскацією майна.

22 жовтня йому пом'якшили підозру до ч.3 ст.369-2 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди для себе чи третьої особи за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, поєднане з вимаганням такої вигоди), яка карається позбавленням волі на строк від трьох до восьми років з конфіскацією майна.      

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram