ГоловнаПолітика

Адвокат розкрив деталі затримання чоловіка "слуги народу" Скороход

У бізнесмена немає громадянства жодної з країн.

Адвокат розкрив деталі затримання чоловіка "слуги народу" Скороход
Алексей Алякин
Фото: 24tv.ua

Цивільний чоловік нардепки фракції "Слуга народу" Ганни Скороход - бізнесмен Олексій Алякін - був затриманий 14 листопада через оголошення в розшук у Росії. Про це повідомив у коментарі "Українській правді" його адвокат Сергій Тарасюк.

"О 10-й годині ранку на розі вулиць Орлика та Інститутської затриманий співробітниками департаменту кримінального розшуку Нацполіції. Його оголошено в розшук, був затриманий рік тому, тимчасове затримання вже відбув. Він, скажімо так, пройшов усі процедури, поки триває екстрадиційна перевірка", - повідомив Тарасюк.

Він підкреслив, що повторне затримання законодавством не передбачено.

"Підстави для затримання ті самі, що і рік тому. Тому це фактично ще одна екстрадиційна перевірка Генеральної прокуратури", - заявив правозахисник.

Алякіна доставлять у СІЗО, пізніше йому оберуть запобіжний захід. За словами Тарасюка, попередні запобіжні заходи щодо Алякіна скасовані. Він також додав, що бізнесмен не має ніякого громадянства. У 2013 році він, отримуючи український паспорт, відмовився від російського. Українського ж громадянства його позбавили в 2019 році.

Нагадаємо, на пленарному засіданні Верховної Ради 14 листопада депутат від "Слуги народу" Ганна Скороход заявила, що її цивільного чоловіка, колишнього власника російського банку "Пушкіно", затримали через її відмову голосувати разом з фракцією.

Голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія заявив, що Скороход виключать із фракції, а її чоловіком Олексієм Алякіним займуться правоохоронні органи за погрози депутатам профільного комітету з енергетики.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram