ГоловнаПолітика

Гончарук приїхав у Львівську область через зрив опалювального сезону

Регіон отримає тепло з Новояворівської електростанції не пізніше 18 листопада.

Прем'єр-міністр Олексій Гончарук прибув до Львівської області з робочою поїздкою через ситуацію з опалювальним сезоном у Новояворівську та Новому Роздолі.

Укрінформ повідомляє, що прем'єр пообіцяв співробітникам Новояворівської ТЕЦ виплатити заборгованість за зарплатою. Він наголосив, що винні у зриві опалювального сезону на Львівщині будуть покарані.

Фото: facebook.com/PMHoncharuk

Міністр розвитку громад і територій Альона Бабак, яка також прибула на Львівщину, наголосила, що не пізніше 18 листопада жителі регіону отримають тепло з Новояворівської ТЕЦ.

Також на Львівщині перебуває голова НАК "Нафтогаз" Андрій Коболєв.

Після Новояворівська чиновники відвідали Новий Розділ.

"Через безвідповідальність сумнівної приватної компанії, яка де-факто контролює ТЕЦ, 60 тис. людей в Новому Роздолі і Новояворівську могли залишитися без тепла взимку", - написав прем'єр у своєму фейсбуці.

За інформацією глави уряду, ці два міста виявилися не готовими до подачі тепла: в трубах немає води, гідравлічні випробування влітку не проводилися, працівники ТЕЦ не отримують зарплату вже майже пів року.

"Чим займалася приватна компанія-управитель весь цей час - із цим мають розібратися відповідні правоохоронні органи. Я не залишу цю ситуацію без контролю та хочу нагадати, що у кожної неспроможності у вирішенні проблеми - є ім'я та посада. Все це буде виявлено і отримає належну оцінку і належне покарання. Представники поліції цим займаються", - заявив Гончарук.

Також він додав, що ініціює передавання ТЕЦ в управління компанії групи НАК "Нафтогаз". "Це буде проходити протягом двох-трьох днів. Паралельно фахівці перевірятимуть обладнання та усуватимуть технічні неполадки". За інформацією прем'єра, в Новояворівську люди будуть з теплом у будинках через кілька днів.

"Ситуація в Новому Роздолі трішки складніша. Там тепломережа не готова до старту. Дав доручення протягом максимум п'яти днів підготувати мережу до старту! ДержНС готові у разі зниження температури забезпечити громадян усім необхідним", - повідомив Гончарук.

Прем'єр наголосив, що щодня чекатиме від усіх учасників процесу письмового звіту про те, що, як і ким зроблено для постачання тепла в ці міста.

Нагадаємо, у Львівській області оголосили НС через зрив опалювального сезону. Підприємство "Гарант Енерго М" не виконало доручення ОДА, через що міста Новий розділ і Новояворівськ залишилися без опалення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram