ГоловнаПолітика

Баканов хоче для СБУ найвищі зарплати серед правоохоронних органів

Оклад голови Служби безпеки України може зрости втричі.

Баканов хоче для СБУ найвищі зарплати серед правоохоронних органів
Фото: Макс Левин

Голова Служби безпеки України Іван Баканов хоче підвищити зарплати в СБУ до рівня Верховного Суду.

Про це він сказав в інтерв'ю "Главкому".

"Новим законом ми передбачили і новий рівень заробітної плати, я думаю, це теж буде дискусійне питання. Ми хочемо прирівняти заробітну плату до рівня зарплат суддів Верховного Суду. Наприклад, чому голова Служби безпеки України повинен отримувати менше коштів, аніж голова Верховного Суду України?" - сказав Баканов.

За його словами, він як голова СБУ зараз отримує 57 тисяч гривень на місяць. Голова Верховного Суду Валентина Данішевська нещодавно в інтерв'ю BBC розповіла, що судді Верховного Суду в середньому заробляють від 200 тис. до 300 тис. на місяць.

Відповідно до законопроєкту про реформу СБУ, посадовий оклад голови СБУ може бути збільшено до 75 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, тобто приблизно до 150 тисяч гривень. Оклад співробітників центрального управління становитиме від 23 до 45 прожиткових мінімумів (46-90 тисяч гривень) залежно від категорії.

При цьому в зарплату співробітника СБУ входитиме не тільки посадовий оклад, а й оклад за званням, а також різні надбавки, доплати і премії.

Для порівняння: посадовий оклад директора НАБУ - 50 прожиткових мінімумів, директора ДБР - 30 прожиткових мінімумів, генерального прокурора - 33 прожиткові мінімуми (з 2022 року - 55 мінімумів), голови НАЗК - 40 прожиткових мінімумів. Оклад голови Національної поліції - 40 тисяч гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram