ГоловнаПолітика

"Слуга народу" розробляє закон, який регулює ЗМІ та соцмережі

У фракції пропонують об'єднати чинні закони про медіа, обмежити монополію і заборонити росіянам володіти українськими ЗМІ.

"Слуга народу" розробляє закон, який регулює ЗМІ та соцмережі
Фото: Макс Требухов

Фракція "Слуга народу" розробляє законопроєкт "Про медіа", яким пропонує регулювати сферу ЗМІ і соціальні мережі.

Про це розповів голова Комітету з гуманітарної та інформаційної політики Олександр Ткаченко на засіданні комітету, передає кореспондент LB.ua.

"Ми також хотіли б дати відповідь на запитання, як їх (соцмережі, - ред.) регулювати", - заявив Ткаченко, презентуючи концепцію законопроєкту.

Яким чином регулювати онлайн-медіа та соцмережі, поки що не визначилися.

"Коли ми говоримо про платформи загального доступу, то якщо вони отримують прибуток на українській території, то повинні платити тут податки", - зазначив Ткаченко.

Законопроєкт також пропонує об'єднати чинні закони про медіа, обмежити монополію, заборонити росіянам володіти українськими ЗМІ.

Нагадаємо, раніше повідомляли, що президент Зеленський доручив написати закон про стандарти новин, але в Кабміні назвали це непорозумінням.

6 листопада Зеленський створив Раду з питань свободи слова і захисту, яка збирається вирішувати, хто є журналістом, а хто ні. Цього ж дня нардеп від "Слуги народу" Олександр Ткаченко оголосив, що його фракція готує законопроєкт про ЗМІ, одним із положень якого буде "фінансовий фейр-плей". Тобто медіа дозволять витрачати не більше, ніж вони заробляють.

У цей самий день міністр культури, молоді та спорту Володимир Бородянський заявив, що ініціюватиме кримінальну відповідальність за маніпуляції в ЗМІ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram