ГоловнаПолітика

Коломойський виступив за поліпшення відносин Росії й України

Також він заявив, що гроші з РФ можуть замінити виплати МВФ.

Коломойський виступив за поліпшення відносин Росії й України
Игорь Коломойский
Фото: PhtoXPress

Олігарх Ігор Коломойський виступив за поліпшення відносин між Росією й Україною і звинуватив США в тому, що ті "змушують нас воювати". Відповідну заяву він зробив в інтерв'ю американському виданню New York Times.

"Вони (Росія.- ред.) сильніші в кожнім разі. Ми повинні поліпшити наші відносини. Люди хочуть миру, доброго життя, вони не хочуть воювати. А ви - Америка - змушуєте нас воювати і навіть не даєте нам грошей за це", - заявив український мільярдер.

Він також зазначив, що США нібито використовують Україну, щоб послабити свого геополітичного конкурента - РФ. "Війна проти Росії до останнього українця", - висловився Коломойський. У NYT підкреслили, що олігарх назвав відновлення зв'язків із РФ необхідністю для економічного виживання України.

Під час бесіди з журналістами Ігор Коломойський також заявив, що ще 2014 року "показав, що не хоче бути з Росією", але "об'єктивно описує, що і куди рухається". На його думку, травма від російсько-української війни може минути за п'ять-десять років. При цьому він заявив, що фінансування Росії могло б замінити Україні виплати з Міжнародного валютного фонду.

"Ми візьмемо 100 мільярдів доларів у росіян. Я думаю, що вони хотіли б дати це нам сьогодні. Який найшвидший спосіб вирішити всі проблеми і відновити стосунки? Тільки гроші", - заявив мільярдер.

Нагадаємо, в травні 2019 Ігор Коломойський дав інтерв'ю виданню Financial Times, в якому виступив за дефолт в Україні. Він заявив, що перемога Зеленського на виборах свідчить про втому українців від вимог МВФ. На його думку, США і Євросоюз також могли б списати зовнішні борги України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram