ГоловнаПолітика

CNN знайшов докази 10 зустрічей Трампа з Парнасом і Фруманом

Трамп публічно заявив, що не знає їх.

Президент США Дональд Трамп щонайменше 10 разів зустрічався з партнерами свого адвоката Руді Джуліані Львом Парнасом і Ігорем Фруманом, яких, за словами президента, він не знає.

Ігор Фруман, Лев Парнас, Дональд Трамп і Руді Джуліані
Фото: Miami Herald
Ігор Фруман, Лев Парнас, Дональд Трамп і Руді Джуліані

Про це повідомляє НВ з посиланням на CNN.

Вихідцям з СРСР Ігорю Фруману і Льву Парнасу раніше були пред'явлені звинувачення в змові з метою залучення коштів неназваного бізнесмена з Росії на фінансування виборчої кампанії президента США. Вони також довгий час допомагали Джуліані зібрати компромат на опонента Трампа, кандидата в президенти від Демократичної партії Джо Байдена, чий син, Хантер Байден, був членом ради директорів української газової компанії Burisma.

Після пред'явлення їм офіційних звинувачень Трамп публічно заявив, що не знає Парнаса і Фрумана.

Однак, як з'ясували розслідувачі з CNN KFile, проаналізувавши фотографії публічних заходів, оприлюднених в соцмережах Facebook, Instagram і на інших онлайн-ресурсах, Трамп перетинався з Фруманом і Парнасом щонайменше 10 разів в період з березня 2014 року по грудень 2018 року. У семи випадках Трамп позував для фотографій разом з Фруманом або Парнасом.

Серед місць зустрічі CNN називає заходи в рамках виборчої кампанії Трампа, заходи зі збору коштів з дорогими внесками за участь і виїзні зустрічі, передінаугураційну галавечерю для великих донорів, камерний вечерю з президентом і урочистий захід в Білому домі на честь Хануки з президентом, віце президентом і Джуліані.

Ні адвокати обох підозрюваних, ні Руді Джуліані, ні представники Білого дому не відповіли на питання про зв'язки Трампа з Фруманом чи Парнасом.

Сам Трамп заперечує, що знайомий з ними: "Я їх не знаю. Я нічого не знаю, що вони роблять. Може бути, вони були клієнтами Руді. Ви повинні запитати Руді".

10 жовтня в США заарештували вихідців з колишнього СРСР Парнаса і Фрумана, які є партнерами Руді Джуліані. У правоохоронних органах заявили, що Парнас і Фруман забронювали квитки в одну сторону в Європу і були затримані в аеропорту Даллеса (Вашингтон).

Їх звинуватили в змові з метою залучення коштів бізнесмена з Росії на фінансування виборчої кампанії президента США Дональда Трампа.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram