ГоловнаПолітика

Ексглава Інституту національної пам'яті В'ятрович став народним депутатом

"Іду в політику, щоб зупиняти "русскій мір"".

Ексглава Інституту національної пам'яті В'ятрович став народним депутатом
Владимир Вятрович
Фото: facebook.com/Volodymyr Viatrovych

Колишній глава Українського інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович став народним депутатом від фракції "Європейська Солідарність". Він замінив у Раді депутата Ірину Луценко, що склала мандат.

Про це В'ятрович повідомив на своїй сторінці в Facebook.

"Я йду в політику заради того, щоб Україна була рідною домівкою, в якій живеш в достатку і куди з радістю повертаєшся. Щоб наші діти спілкувалися між собою українською, не нехтуючи іноземними мовами, знали б нашу історію, не спотворену з-за кордону, і з упевненістю дивилися в своє майбутнє, незатьмарене ні війною, ні здачею країни", - написав він.

В'ятрович запевнив, що не піде ні на які компроміси щодо національних інтересів.

"Нехай зміни будуть українськими! Іду, щоб будувати український світ і зупиняти "русскій мір", - додав він.

Також В'ятрович подякував партії "ЄС" і Наталії Бойко, яка повинна була замінити Луценка в парламенті, але відмовилася від мандата.

Раніше сьогодні Верховна Рада проголосувала за дострокове припинення повноважень народного депутата Ірини Луценко. 4 листопада Ірина Луценко написала заяву про дострокове припинення депутатських повноважень за станом здоров'я.

Передбачалося, що місце Луценко в Раді може зайняти ексзаступник міністра енергетики та вугільної промисловості Наталія Бойко, яка була під №24 у партійному списку. Однак Бойко відмовилася від мандата і буде працювати радником прем'єра Олексія Гончарука.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram