ГоловнаПолітика

Брат Медведчука став радником гендиректора російського концерну "Россіум"

"Россіум" - це російський інвестиційної холдинг.

Брат Медведчука став радником гендиректора російського концерну "Россіум"

Молодший брат українського політика Віктора Медведчука Сергій, який цього літа балотувався в депутати Верховної Ради України, пов'язаним з російським бізнесом. Сергія Медведчука призначено радником гендиректора концерну "Россіум" з інвестицій в нефінансові активи.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Як повідомило "Інтерфаксу" джерело на фармацевтичному ринку, останнім часом Сергій Медведчук бере участь у прийнятті рішень щодо розвитку ПАТ "Аптечна мережа 36,6". Великим акціонером цієї компанії є Московський кредитний банк, підконтрольний концерну "Россіум" Романа Авдєєва.

У "Россіумі" агентству повідомили, що Сергія Медведчука призначено радником гендиректора концерну з інвестицій у нефінансові активи. На питання про те, чи є Медведчук інвестором аптечної мережі, в "Россіумі" не відповіли.

Гендиректором "Россіуму" з 1 жовтня є основний бенефіціар дружньої "Россіуму" групи "Регіон" Сергій Судариков. Раду директорів очолює Роман Авдєєв. Влітку цього року "Регіон" і "Россіум" домовилися оцінити активи для об'єднання бізнесів.

На сьогодні "Россіум" є багатопрофільним диверсифікованим інвестиційним російським холдингом з фокусом на таких галузях, як фінанси, девелопмент, видобуток природних ресурсів, сільське господарство, комерційна нерухомість і фармацевтика.

Нагадаємо, Сергій Медведчук у 1998-2004 роках очолював податкове управління Львівської області, потім нетривалий період був першим заступником голови Державної податкової адміністрації України. Після "помаранчевої революції" 2004 року пішов із публічного простору і в політику повернувся тільки цього року. Претендував на депутатський мандат у м. Щастя (Луганська обл.) як представник партії Віктора Медведчука "Опозиційна платформа - За життя", але програв вибори представнику "Опозиційного блоку". Про бізнес-проєкти Медведчука-молодшого відомо небагато, згідно із СПАРК, разом з Богданом Козаком він є співвласником компанії з активами у сфері нерухомості.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram