ГоловнаПолітика

Судді київського суду повідомили про втручання в їхню діяльність під час розгляду справи УПЦ КП

Колегія суддів передала повідомлення у ВРП.

Судді київського суду повідомили про втручання в їхню діяльність під час розгляду справи УПЦ КП
Фото: Макс Левин

Колегія суддів Шостого апеляційного адміністративного суду Києва повідомила у Вищу раду правосуддя про втручання в їхню професійну діяльність під час розгляду позову про ліквідацію УПЦ КП.

Про це повідомляє "Судова влада України".

"У ВРП надійшло повідомлення від колегії суддів Шостого апеляційного адміністративного суду в складі головуючого судді Анатолія Степанюка, суддів Людмили Губської, Оксани Епель про втручання в їхню діяльність як суддів зі здійснення правосуддя", - йдеться в повідомленні.

Зазначено, що після оголошення судом відповідних відомостей "близько 70 вільних слухачів вчинили дії, які, на думку суддів, були спрямовані на зрив судового засідання".

"Зокрема, громадяни вигукували погрози, порушували громадський порядок. Після повторного зауваження суд видалив зазначених осіб із залу судового засідання. Головуючому судді і судовим розпорядникам зазначені особи не підкорилися і продовжили здійснювати дії, спрямовані на порушення громадського порядку, в результаті чого суд був змушений оголосити перерву", - заявили в суді.

Нагадаємо, 11 листопада прихильники колишнього предстоятеля Київського патріархату Філарета (Денисенка) увірвалися в будівлю Шостого апеляційного адмінсуду в Києві. З криками "Ми вимагаємо правосуддя" вони розбили скло вхідних дверей, намагаючись потрапити на засідання, де розглядаються питання, пов'язані з ліквідацією церкви.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram