ГоловнаПолітика

Зеленський підписав закон, що посилює боротьбу з контрафактними товарами

Документ наблизить українське законодавство до стандартів Європейського Союзу.

Зеленський підписав закон, що посилює боротьбу з контрафактними товарами
Фото: zn.ua

Президент України Володимир Зеленський підписав закон "Про внесення змін до Митного кодексу України щодо захисту прав інтелектуальної власності під час переміщення товарів через митний кордон", який 17 жовтня ухвалила Верховна Рада.

Документ націлений на наближення українського митного законодавства у сфері захисту інтелектуальної власності до стандартів ЄС. Це є обов'язковим пунктом у рамках Договору про асоціацію між Євросоюзом та Україною, повідомили в пресслужбі Офісу президента.

"Реалізація закону посилить боротьбу з контрафактними товарами, прискорить їх переміщення через митний кордон України, сприятиме розвитку міжнародної торгівлі та підвищенню інвестиційної привабливості України", - заявили в ОПУ.

Завдяки цьому закону в Митному кодексі України з'являться визначення термінів "контрафактні товари", "піратські товари", "товари, які підозрюються в порушенні права інтелектуальної власності".

Також закон встановив особливості призупинення митного оформлення та знищення невеликих партій товарів, які пересилаються через митний кордон у міжнародних поштових та експрес-відправленнях. Документ набуває чинності з наступного дня після його опублікування.

Нагадаємо, за вказаний законопроєкт проголосував 271 народний депутат. У пояснювальній записці зазначено, що закон розроблений з метою наближення митного законодавства України у сфері захисту інтелектуальної власності до стандартів та практики ЄС.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram