ГоловнаПолітика

Пристайко: більшість українців хоче, щоб Зеленський домовився з Путіним

"Домогтися прогресу навряд чи вдасться, але не спробувати ми не можемо".

Пристайко: більшість українців  хоче, щоб Зеленський домовився з Путіним
Фото: Укринформ

Міністр закордонних справ Вадим Пристайко переконаний, що більшість українців хоче, щоб президент Володимир Зеленський спробував домовитися з лідером країни-агресора Володимиром Путіним.

Про це Пристайко заявив в ефірі телеканалу ICTV, передає LIGA.net.

Міністр зазначив, що усвідомлює: домогтися якогось значного прогресу навряд чи вдасться, але "не спробувати ми не можемо".

"Президент вважає, що більшість українців хоче, щоб він домовився з лідером країни-окупанта РФ Володимиром Путіним про можливість взаємодіяти і так побудувати відносини, щоб не вмирали люди, щоб наша торгівля якщо не процвітала, то хоча б не вмирала", - сказав Пристайко.

"Вважаю, що ми, українці, які дали шанс конкретній людині - Володимиру Зеленському - стати президентом і повести цю країну вперед, не тільки розраховуємо, а вимагаємо від нього, щоб він зробив цю спробу. Він її зараз і робить, ми спостерігаємо", - додав він.

Пристайко підкреслив, що Україна відведенням військ, обміном полоненими й іншими діями виконала "доволі болючі умови", що дало можливість почати діалог з Путіним.

Нагадаємо, 29 жовтня Україна почала відведення військ у районі Золотого Луганської області, а через день Путін підтвердив готовність до участі в саміті "нормандської четвірки"

Українська сторона і лідери Франції та Німеччини готові були провести саміт "нормандської четвірки" ще 17 вересня, але Росія через "технічні причини" не змогла взяти участь у цій зустрічі. Президент Зеленський назвав розведення сил у Петрівському, яке стартувало 9 листопада, третьою та останньою умовою для зустрічі в "нормандському форматі".

Востаннє лідери "четвірки" зустрічалися ще восени 2016 року в Берліні.

Під час президентської кампанії Зеленський говорив, що зустрінеться з Путіним тільки після повернення окупованих територій. Він також обіцяв порушити питання про компенсацію за Крим і Донбас.

У Кремлі, своєю чергою, заявляли, що Путін розпочне зустріч із Зеленським "з правильних фраз".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram