ГоловнаПолітика

У "Євросолідарності" закликали владу активно працювати над звільненням затриманого в Польщі Мазура

"Поки що фактів видачі в Росію не було".

У "Євросолідарності" закликали владу активно працювати над звільненням затриманого в Польщі Мазура
Фото: Макс Требухов

Депутат Верховної Ради від "Європейської солідарності" Микола Княжицький закликав владу активно працювати над звільненням затриманого в Польщі ветерана Ігоря Мазура (Тополі).

Про це йдеться у фейсбуці Княжицкого.

"У Польщі затримали Ігоря Мазура (Тополі) за запитом Інтерполу за поданням Росії. Це не перше таке затримання українських громадян. Тільки в Польщі за останні роки близько 10 таких затримань. У деяких випадках затримувалися ветерани російсько-української війни", - повідомив Княжицький.

"Поляки за законом не можуть діяти інакше. Поки що фактів видачі в Росію не було. Але затримані перебувають в ув'язненні від трьох місяців до двох років, поки справа з'ясовується", - зазначає Княжицький.

"Росія повинна передати Польщі матеріали, на підставі яких був запит в Інтерпол. Польські служби і суд їх вивчать. Справу може бути вирішено, якщо активно включиться наша Генпрокуратура й український Інтерпол, який перебуває у віданні МВС. Прошу генерального прокурора Рябошапку і міністра внутрішніх справ Арсена Авакова активно сприяти звільненню українського ветерана. Інтерпол часто намагаються використовувати в політичних цілях. А ми будемо працювати над вирішенням питання з польськими парламентаріями", - зазначив депутат.

Нагадаємо, що Мазура затримали за запитом Росії на пункті пропуску Ягодин-Дорогуськ на україно-польському кордоні 9 листопада.

РФ звинувачує українця в тому, що він нібито в 1994-2000 роках брав участь у складі озброєного формування в бойових сутичках із федеральними силами на території Чечні. У результаті загинули і були тяжко травмовані кілька російських військовослужбовців.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram