ГоловнаПолітика

МВС підключилося до звільнення затриманого за запитом РФ "унсовця"

Полякам розповіли, що Росія використовує Інтерпол у політичних цілях.

МВС підключилося до звільнення затриманого за запитом РФ "унсовця"
Фото: mvs.gov.ua

Міністерство внутрішніх справ звернуло увагу Польщі на те, що російське орієнтування на Ігоря Мазура (Тополю), за яким його затримали польські силовики, було подане з порушенням правил Інтерполу.

Про це йдеться на сайті МВС.

Росія порушила статті 2 і 3 статуту Інтерполу, що забороняють необгрунтоване переслідування, а також втручання в справи військового, політичного, релігійного й расового характеру, заявив міністр Арсен Аваков.

"РФ звинувачує нашого громадянина в тому, що він нібито в 1994-2000 роках брав участь у складі озброєного формування в бойових сутичках з федеральними силами на території Чечні. У результаті загинули і були тяжко травмовані кілька російських військовослужбовців. У зв'язку з наведеним фактом МВС України негайно привернуло увагу Генерального секретаріату Інтерполу до чергової спроби Російської Федерації неправомірно використовувати канали та інструменти Інтерполу для політично мотивованих переслідувань громадян України", - цитує Авакова пресслужба МВС.

Він додав, що МВС привернуло увагу і компетентних органів Польщі до факту грубого порушення росіянами правил Інтерполу, а також інших норм міжнародного законодавства.

"МВС сподівається на швидкий, об'єктивний і законний розгляд ними цієї справи, яку цілком сфабриковано на догоду Кремлю", - зазначив Аваков.

Нагадаємо, що раніше Росія намагалася оголосити в розшук через Інтерпол колишнього прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram