ГоловнаПолітика

Зеленський зобов'язався допомогти у стягненні коштів з Коломойського

Президент запевнив, що грошей, витрачених на ПриватБанк, не пробачать.

Зеленський зобов'язався допомогти у стягненні коштів з Коломойського
Фото: Пресс-служба президента

Президент Володимир Зеленський заявив, що особисто має намір допомагати в поверненні коштів, які держава була змушена витратити на виплати в збанкрутілих банках і одній націоналізованій установі.

Про це йдеться на сайті президента.

"Наша команда, уряд, НБУ, Фонд гарантування вкладів і я особисто докладемо всіх зусиль, щоб повернути кошти, витрачені на виплати вкладникам збанкрутілих і націоналізованого банків і на докапіталізацію державних банків через недобросовісних позичальників", - прокоментував президент свій указ про невідкладні заходи з проведення реформ і зміцнення держави.

У рамках очищення банківського сектору Національному банку довелося закрити десятки неплатоспроможних комерційних банків, але тільки один з них - ПриватБанк Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова - був націоналізований.

Зараз Коломойський намагається повернутися до числа акціонерів ПриватБанку, який завдяки вливанню державою 155 млрд гривень залишився на плаву, і, як недавно заявила перший заступник голови НБУ Катерина Рожкова, "має найбільший прибуток серед українських банків і є стійким до майбутніх криз".    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram