ГоловнаПолітика

Макеєнко вважає, що ДБР перешкоджає президенту реалізувати успішну зовнішню політику

Раніше у власника "Прямого" провели обшук.

Власник телеканалу "Прямий" Володимир Макеєнко, у якого 7 листопада правоохоронці провели обшук, висловив думку, що Державне бюро розслідувань намагається перешкодити президенту реалізувати успішну зовнішню політику. Про це він повідомив в коментарі LB.ua.

"Це була специфічна операція, незрозуміло, на що розрахована ... Я думаю, що цим хочуть відволікти президента Зеленського від зовнішніх процесів. Хочуть скрутити руки... Хто хоче - це цікаве питання. В принципі, це було ДБР. Вони займаються міністрами, депутатами, але не звичайними громадянами України. "Можливо, несплачені податки під час купівлі каналу", - це їхня заява. Наскільки мені відомо, а я точно знаю, що був юридичний супровід, податки продавцями були сплачені", - сказав він.

За словами Макеєнка, під час обшуку він із сином перебував в Єрусалимі.

"Це було їм [силовикам] відомо, квитки були куплені заздалегідь", - зазначив Макеєнко.

Нагадаємо, вранці 7 листопада Державне бюро розслідувань прийшло з обшуком до власника телеканалу "Прямий", колишнього народного депутата та ексголови КМДА Володимира Макеєнка. Він придбав телеканал "Тоніс", на базі якого потім створили "Прямий", навесні 2017 року. До цього "Тоніс" пов'язували з сином колишнього президента Олександром Януковичем.

Команда "Прямого" розцінила обшуки у Макеєнка як наступ на свободу слова, а під час вечірнього прямого ефіру показала розіграш із "захопленням" студії людьми в камуфляжі. Пізніше телеканал вибачився, назвавши це невдалим жартом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram