ГоловнаПолітика

​Радник прем'єра Юрій Голик продемонстрував нову митницю

"Митні пункти пропуску можуть бути такими. Обов'язково будуть".

​Радник прем'єра Юрій Голик продемонстрував нову митницю

Радник прем'єр-міністра України Юрій Голик опублікував у facebook фото, на яких продемонстровано, як у майбутньому виглядатимуть митні пункти. Вони будуть побудовані відповідно до програми Нова митниця.

"Митні пункти пропуску можуть бути такими. Сорі. Обов'язково такими будуть", - заявив Голик.

За його словами, це буде зроблено, незважаючи на "всі палиці в колеса, симулювання недоумства, саботаж і відверту протидію багатьма хронічними митниками і податківцями".

Слова Голика підтвердив голова митної служби Максим Нефьодов, повідомивши, що нові пункти будуть побудовані, незважаючи на відверту протидію багатьох "досвідчених держслужбовців".

Нефьодов розповів також, що проєкт стратегії розвитку інфраструктури Нова митниця був створений разом з Голиком. "Як не банально, щоб не було черг, були чисті туалети і безпека на кордоні, в інфраструктуру треба інвестувати. Треба реконструювати і будувати пункти, купувати і запускати сканери, ваги та інтегровані системи відеоспостереження. І, головне, треба робити це системно - створюючи банк проєктів, ранжуючи їх за пріоритетами і налагоджуючи конкретний об'єкт інфраструктури, а не фарбуючи окремі стіни", - зазначив Нефьодов.

Він повідомив, що наступного року будуть розпочаті 16 об'єктів, з них 3 за міжнародні кошти. Планується, що 12 об'єктів будуть закінчені в 2020 році (в проєкті бюджету закладено 488 млн грн), ще два - в 2021-му, ще 2 - в 2022 році. У 2020 році керівництво митниці планує оснастити 16 пунктів пропуску ваговими комплексами. За словами Нефьодова, в майбутньому ще треба купити 3 стаціонарних сканери і відремонтувати 11 мобільних. Також в майбутньому на 12 пунктах треба створити інтегровані системи відеоспостереження. Крім того, на майбутнє митниця розпочинає проєкти землевідведень та проєктно-кошторисну документацію щодо 19 додаткових проєктів.

Нагадаємо, глава уряду Олексій Гончарук у жовтні разом з головою митної служби Максимом Нефьодовим та радником Юрієм Голиком відвідали пункт пропуску "Порубне" у Чернівецькій області. За результатами поїздки Голик повідомив, що вже цього року буде нова митна служба з кардинально іншим кадровим складом. З існуючої митниці туди перейдуть не всі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram