ГоловнаПолітика

У "Голосі" вважають, що Україна повинна вийти з Мінських угод

Війна з РФ на сьогодні не має ні військового, ні дипломатичного рішення.

У "Голосі" вважають, що Україна повинна вийти з Мінських угод
Фото: facebook/Голос

Партія "Голос" виступила за вихід України з Мінських угод, щоб зібрати сили і спланувати мир на своїх умовах. Про це повідомляють у фейсбуці партії.

"Ми вважаємо, що єдиний ефективний шлях для України сьогодні - це вийти з Мінських угод і заморозити ситуацію до посилення власних позицій. Ми боремося на два фронти - з Росією на зовнішньому фронті, з корупцією, слабкою економікою і неефективністю державних інститутів - на внутрішньому. Поки що повернути Крим і Донбас на умовах, прийнятних для України, неможливо", - сказано в заяві.

Підкреслюється, що РФ на сьогодні не готова до конструктивної розмови і продовжує політику, розпочату в 2014 році.

"Саме тому час визнати реальність і вийти з Мінських угод. При цьому не відходити ні на крок назад: ні на військовому, ні на дипломатичному фронтах. Україна повинна перегрупуватися і зібрати сили, щоб повернути втрачені території і людей, які стали заручниками агресора", - підкреслює партія.

У "Голосі" так само вважають, що війна з РФ на сьогодні не має ні військового, ні дипломатичного рішення, проте Україні варто посилювати свою військову спроможність.

"Україна повинна вийти з Мінських угод і зосередитися на державних інтересах: зупинитися, навести лад, зібрати сили і спланувати мир на своїх умовах. І реалізувати цей план з сильної позиції - тоді, коли для цього з'являться реальні можливості", - підсумували в партії.

Нагадаємо, розведення сил біля Петрівського, яке мало розпочатися сьогодні, 8 листопада, відклали на добу. Штаб ООС повідомляв, що розведення сил зірвали окупанти.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram