ГоловнаПолітика

РНБО розпустив комісію ОПК, яку очолювали підозрювані Гладковський і Бровченко

Аналогічну комісію створять на рівні Кабміну.

РНБО розпустив комісію ОПК, яку очолювали підозрювані Гладковський і Бровченко
Фото: rnbo.gov.ua

Рада національної безпеки й оборони 2 листопада вирішила розпустити Міжвідомчу комісію з питань оборонно-промислового комплексу, яку з моменту створення у 2015 році очолювали двоє людей - Олег Гладковський і Юрій Бровченко. Обидва зараз є фігурантами гучних кримінальних справ.

Рішення РНБО в п'ятницю ввів у дію своїм указом №831/2019 президент Володимир Зеленський.

Кабміну доручається у двотижневий термін вирішити питання про створення нової комісії.

Нагадаємо, Гладковському закидають використання службового становища (ч. 2 ст. 364 КК) в інтересах компанії "Богдан Моторс", яка йому належить. Слідство вважає, що він забезпечив включення в державне оборонне замовлення і подальшу закупівлю за рахунок державного бюджету вантажних автомобілів підвищеної прохідності МАЗ 6317 (Богдан 6317) за завищеними цінами у дочірнього підприємства "Автоскладальний завод №2", що входить до складу "Богдана".

Розмір збитків, завданих державі, оцінюють у 10,6 млн гривень.

Крім того, з'ясувалося, що колишній чиновник не задекларував (ст. 366-1 КК) доходи дружини, отримані нею від здачі в оренду елітної нерухомості в центрі столиці на загальну суму майже 165 тисяч доларів в 2016-2018 роках.

Юрія Бровченка підозрюють у державній зраді (ч. 1 ст. 111 КК).

Кримінальну справу розслідують у зв'язку з підписанням свідомо збиткового контракту на виготовлення і поставку лінії з виробництва артилерійських снарядів на суму 16,5 млн доларів. У результаті незаконної оборудки авансовий платіж у розмірі більш ніж 8,2 мільйона американських доларів було переведено на рахунки фіктивних офшорних підприємств і присвоєно учасниками схеми. При цьому іноземна компанія обладнання Україні не постачала.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram