ГоловнаПолітика

Колишній заступник Коломойського у ДніпрОДА очолив місцеву облраду

За Олійника проголосував 91 з 93 депутатів.

Колишній заступник Коломойського у ДніпрОДА очолив місцеву облраду
Фото: nashemisto.dp.ua

Колишній заступник голови Дніпропетровської обладміністрації Святослав Олійник очолив Дніпропетровську обласну раду замість Гліба Пригунова.

У п'ятницю депутати прийняли відставку Пригунова, який очолював облраду з кінця 2015 року, а потім таємним голосуванням обрали Олійника, пише "Наше місто".

Кандидатура Олійника була єдиною, виставленою на голосування. Депутати проголосували більшістю голосів. "За" - 91 голос із 93. Один депутат утримався, один бюлетень був зіпсований.

Новий голова Дніпропетровської облради відразу ж склав присягу.

Святослав Олійник народився 1975 року в Дніпрі. У 1998 році закінчив Дніпропетровський державний університет за спеціальністю "Правознавство". У 2009-му - факультет психології Санкт-Петербурзького державного університету за фахом "Онтопсихологія".

У 1998-2005 роках працював в органах прокуратури. Періодично виконував обов'язки прокурора міста Дніпропетровська. У 2005 році звільнився з прокуратури за власним бажанням, почав приватну адвокатську діяльність.

У 2006-2007 роках - народний депутат України V скликання. Голова підкомітету з питань парламентського контролю над дотриманням прав людини в діяльності правоохоронних органів та роботи з заявами і зверненнями громадян комітету Верховної Ради з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності.

У 2007-2012 роках - народний депутат України VI скликання. Голова підкомітету з питань кримінально-процесуального законодавства комітету з питань правосуддя.

У 2014-2015 роках працював заступником голови ДніпрОДА в Ігоря Коломойського.

Восени 2015 року на місцевих виборах був обраний депутатом Дніпропетровської обласної ради.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram