ГоловнаПолітика

Гончарук доручив новому голові Держгеонадр навести лад за два місяці

"Орган повинен стати відкритим, увесь документообіг повинен бути максимально оцифрований, заявки повинні подаватися через інтернет".

Гончарук доручив новому голові Держгеонадр навести лад за два місяці
Роман Опимах
Фото: Макс Требухов

Прем'єр-міністр Олексій Гончарук поставив перед новим головою Державної служби геології і надр (Держгеонадра) Романом Опімахом завдання протягом двох місяців навести лад у відомстві.

Про це він заявив, представивши нового керівника Держгеонадр колегам, передає "Інтерфакс-Україна".

"Я особисто доручаю вам, пане Романе, протягом двох місяців навести тут лад. Орган повинен стати відкритим, весь документообіг повинен бути максимально оцифрований, заявки повинні подаватися через інтернет", - сказав прем'єр.

Він також закликав співробітників, "не готових працювати в інтересах держави", написати заяви на звільнення.

"У мене особисто високий рівень довіри до пана Романа, я впевнений в тому, що він може докорінно змінити логіку роботи. Я впевнений, що серед вас є професійні, порядні люди, які можуть йому в цьому допомогти, всім іншим тут не місце. Тому якщо у вас є бажання працювати в інтересах держави, можливість чинити опір усім спокусам - ласкаво просимо до команди. Якщо ні - пишіть заяви", - додав прем'єр.

Гончарук доручив підготувати до кінця року максимальну кількість лотів для їх реалізації на аукціонах.

Новопризначений голова Держгеонадр Опімах, у свою чергу, серед пріоритетних завдань назвав "нульову толерантність до корупції, перехід на цифровий документообіг, упровадження електронного кабінету надрокористувача, мінімізацію контактів суб'єктами ринку, реалізацію всіх спецдозволів через аукціони".

"Це повинно гарантувати нам прозорість, комфортність, швидкість проходження погоджувальних процедур, а також дозволити нівелювати суб'єктивізм і упередженість під час прийняття рішень і, в кінцевому рахунку, перейти від традиційної бланкової форми до спецдозволів в електронному форматі", - сказав він.

Нагадаємо, з травня 2017 року до березня 2019 року т.в.о. голови Держгеонадр був Олег Кирилюк. Потім його затвердили на посаді, але вже наприкінці вересня 2019 року звільнили.

26 вересня в.о. голови Держгеонадр призначили директора департаменту геологічного контролю служби Вадима Гончаренка.

6 листопада Кабмін призначив нового голову Держгеонадр - Романа Опімаха.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram