ГоловнаПолітика

ЦВК заявила про загрозу зриву виборів у деяких ОТГ

Перші місцеві вибори призначено на 22 і 29 грудня.

ЦВК заявила про загрозу зриву виборів у деяких ОТГ
Фото: facebook.com/UACEC

У деяких об'єднаних територіальних громадах (ОТГ) організація виборів опинилася під загрозою зриву у зв'язку з ухиленням певних членів районних виборчих комісій від виконання своїх обов'язків

Про це повідомляє пресслужба Центральної виборчої комісії.

"Комісія змушена констатувати, що ... у деяких РВК свої повноваження здійснюють лише близько 60 відсотків членів від сформованої кількості комісій. Крім того, в окремих комісіях їх керівний склад теж ухиляється від виконання своїх обов'язків", - йдеться в заяві.

Центрвиборчком звертається до політпартій з вимогою ще раз переглянути членів комісій, яких вони подавали до їх складу, і в стислі терміни вплинути на виправлення ситуації, щоб РВК змогли вчасно сформувати територіальні та дільничні виборчкоми.

У комісії нагадали, що за ухилення членами комісії від виконання своїх повноважень відповідно до статті 157 Кримінального кодексу України, передбачена кримінальна відповідальність.

Відповідно до календарних планів основних заходів з підготовки та проведення виборів районні виборчі комісії зобов'язані до 9 та 16 листопада включно сформувати склад сільських, селищних, міських виборчих комісій. Також ці самі районні виборчі комісії відповідно до 6 і 13 грудня включно повинні утворити дільничні виборчі комісії для проведення виборів.

На 22 і 29 грудня було призначено перші вибори депутатів сільських, селищних, міських рад ОТГ та відповідних сільських, селищних, міських голів, а також додаткові вибори депутатів рад.

Об'єднані територіальні громади створюються в Україні в рамках реформи децентралізації, яка стартувала в 2015 році.

З 25 жовтня 2015 року по 30 червня 2019 року в Україні вже відбулися перші вибори у 896 ОТГ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram