ГоловнаПолітика

Посол США: у Зеленського вважають Порошенка винним у наслідках війни на Донбасі

Про це стало відомо з публікації закритих свідчень повіреного у справах США в Україні Вільяма Тейлора.

Посол США: у Зеленського вважають Порошенка винним у наслідках війни на Донбасі
Фото: US-Ukraine Business Council

Колишній спецпредставник США по Україні Курт Волкер натякав представникам Офісу президента, щоб вони відмовилися від ідеї кримінального переслідування колишнього президента Петра Порошенка.

Про це стало відомо з публікації закритих свідчень повіреного у справах США в Україні Вільяма Тейлора перед Конгресом, огляд яких опублікувала "Європейська правда".

Тейлор розповів про зустріч, яку він і Волкер мали 14 вересня з радником президента Зеленського Андрієм Єрмаком і позаштатним радником Ігорем Новіковим.

"Посол Волкер натякнув Єрмаку і цьому іншому українцю – його прізвище Новіков, що було б непогано не переслідувати експрезидента Порошенка. Адже були дані та навіть дії, які свідчили, що команда Зеленського збирається переслідувати Порошенка за цілою низкою питань, приміром, через інцидент у Керченській протоці. Президента Порошенка звинувачували у військових рішеннях, які він тоді прийняв", - сказав Тейлор.

За його словами, після цього Єрмак і Новіков дістали свої мобільні телефони і показали фотографії своїх родичів, на яких були брат і двоюрідний брат, які були вбиті чи поранені на Донбасі.

"Вони показали це Курту і мені, сказавши: Порошенко у цьому винен. У них на емоційному рівні глибока злість на Порошенка. Це – одна з речей, що мотивують атаки та судові справи на Порошенка, але не єдина. Були й інші. Олігарх Коломойський, про якого я згадував раніше, теж має зуб на Порошенка", - сказав посол.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram