ГоловнаПолітика

Україна винесе на Генасамблею ООН оновлений проєкт резолюції щодо Криму, - МЗС

Мета документа - змусити РФ вивести збройні сили з Криму і припинити окупацію.

Україна винесе на Генасамблею ООН оновлений проєкт резолюції щодо Криму, - МЗС
Фото: mfa.gov.ua

Українське представництво в ООН планує винести на розгляд Генасамблеї оновлений проєкт резолюції "Проблема мілітаризації АР Крим та м.Севастополь (Україна), а також частин Чорного та Азовського морів".

Головною метою проєкту є змусити РФ вивести всі свої збройні сили з Криму і завершити його тимчасову окупацію. Про це 6 листопада на брифінгу в штаб-квартирі ООН в Нью-Йорку повідомив заступник міністра закордонних справ України Єгор Божок, інформує пресцентр МЗС.

Божок поінформував делегації країн-членів ООН про поточну ситуацію в окупованому Криму в контексті прогресуючої мілітаризації Російською Федерацією півострова і прилеглих морських територій.

Особливу увагу було приділено проблемі відновлення державою-окупантом ядерної інфраструктури в Криму і розгортання засобів і систем, здатних переносити ядерну зброю, що порушує заявлений раніше Україною без'ядерний статус. Відзначено, що ігнорування цієї проблеми може мати далекосяжні негативні наслідки як на регіональному, так і на глобальному рівні.

Нагадаємо, в жовтні ООН визнала порушення Росією Женевських конвенцій щодо Криму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram