ГоловнаПолітика

Порошенко почав поїздку на схід з відвідування військового ліцею в Кремінній

Саме на плацу цього ліцею вперше прозвучало нове військове вітання "Слава Україні! - Героям слава!"

Порошенко почав поїздку на схід з відвідування військового ліцею в Кремінній
Фото: eurosolidarity.org

П'ятий президент України, лідер політичної партії "Європейська солідарність" Петро Порошенко почав поїздку на схід із зустрічі з вихованцями військового ліцею в місті Кремінна Луганської області.

Про це Петро Порошенко написав у Facebook.

"Цей навчальний заклад має непросту історію. У серпні 2014 року його територія була захоплена терористами, а навчально-матеріальна база повністю розграбована. Але війні не вдалося знищити ліцей, і вже в листопаді він був переміщений на підконтрольну Україні територію - в місто Кремінна Луганської області. 1 вересня 2015 тут почався новий навчальний рік. Тоді ж, в жовтні 2015 року, я зустрівся з 56 вихованцями Військового ліцею, які відкрили нову сторінку його історії", - зазначив Порошенко.

Порошенко також зазначив, що саме на плацу ліцею в Кремінній вперше прозвучало нове військове вітання "Слава Україні! - Героям слава!", після чого президент ініціював законодавче закріплення нового офіційного привітання. Це рішення підтримав український парламент, і нове вітання внесли в військові статути.

Політик висловив упевненість, що юнаки, які обрали для себе героїчний і відповідальний шлях служіння Україні, стануть гідними захисниками рідної землі.

Разом з Порошенком ліцей відвідали легендарний генерал-лейтенант Михайло Забродський і співголова "Європейської солідарності" Ірина Геращенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram