ГоловнаПолітика

Ердоган запевнив Зеленського в підтримці України

Президенти України і Туреччини провели телефонну розмову.

Ердоган запевнив Зеленського в підтримці України
Фото: пресс-служба президента

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з президентом Турецької Республіки Реджепом Таїпом Ердоганом.

Пресслужба українського президента повідомляє, що під час розмови було обговорено підготовку до проведення в Києві чергового засідання Стратегічної ради високого рівня під співголовуванням президентів України і Туреччини.

"Глави держав відзначили обопільну налаштованість на подальше посилення співпраці в усіх напрямках, що становлять взаємний інтерес. Співрозмовники погодилися з важливістю активізації переговорного процесу щодо підготовки до укладення Угоди про вільну торгівлю між Україною та Туреччиною", - йдеться в повідомленні.

Володимир Зеленський привітав участь турецьких компаній у виставці "Зброя та безпека-2019", наголосивши на важливості співпраці з Туреччиною в контексті посилення обороноздатності України.

Зі свого боку Реджеп Таїп Ердоган наголосив на незмінності підтримки Туреччиною суверенітету і територіальної цілісності України. Він також привітав кроки глави Української держави з мирного врегулювання ситуації на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram