ГоловнаПолітика

Нардеп: керівники установ в ОРДЛО можуть увійти в місцеву владу після деокупації

"У місцевій владі можуть опинитися нинішні керівники лікарень, шкіл, університетів".

Нардеп: керівники установ в ОРДЛО можуть увійти в місцеву владу після деокупації
Фото: Донбасс.Реалии

Депутат Верховної Ради від "Слуги народу" і радник секретаря РНБО з питань реінтеграції та відновлення Донбасу Максим Ткаченко заявив, що керівники установ в окупованих районах можуть зберегти посади після повернення території.

4 листопада в коментарі "Донбас.Реалії" Ткаченко сказав, що "на тому боці зараз у владі є професійні люди", які залишилися на окупованій території з різних причин.

"Я не відкидаю, що хтось із них зможе залишитися в команді нової влади", - сказав депутат.

Деякі ЗМІ інтерпретували ці слова як готовність залишити при владі представників російської окупаційної адміністрації "ДНР" і "ЛНР".

6 листопада депутатові довелося роз'яснити свою позицію.

"На тимчасово окупованих територіях Луганської та Донецької областей рано чи пізно пройдуть вибори за законодавством України за участю міжнародних організацій, і наші земляки, громадяни України, які проживають на непідконтрольній частини, і внутрішньо переміщені особи, які повернуться додому, зроблять свій вибір. І за результатами цього вибору в новій українській Луганській і Донецькій місцевій владі можуть опинитися нинішні керівники лікарень, шкіл, університетів, театрів Луганська, Донецька та інших міст, які не брали участі в незаконних діях, а залишилися на тій території як заручники ситуації. Тому прошу не ділити країну, а зшивати - адже це наш шанс звільнити територію України від агресора", - написав Ткаченко у фейсбуці.

Нагадаємо, 13 вересня міністр закордонних справ Вадим Пристайко заявив, що Україна хоче провести наступні місцеві вибори не тільки на контрольованій території, але й на окупованому Донбасі.

На початку жовтня Верховна Рада призначила новий склад Центрвиборчкому, в якому більшість було призначено за квотою "Слуги народу".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram