ГоловнаПолітика

У Кличка більше не очікують спроб "звалити" його з боку Банкової

"Команда Кличка не є командою Зеленського, але я не сказав би, що вона опонує".

У Кличка більше не очікують спроб "звалити" його з боку Банкової
Фото: Макс Левин

Радник мера Києва Володимира Кличка Максим Бахматов стверджує, що команда президента більше не намагатиметься відправити голову Київської міської держадміністрації у відставку.

Про це він заявив в інтерв'ю Bihus.info.

"На сьогодні команда Кличка не є командою Зеленського, але я не сказав би, що вона опонує. Є Зеленський, законно обраний і народний президент, реально дуже крутий, у нього частини команди, різні полюси, і є пан Кличко - законно обраний мер п'ять років тому..." - сказав Бахматов.

Він також назвав конфлікт між головою Офісу президента Андрієм Богданом і Кличком "фарсом і дешевим виступом".

"Кличко - це мер, а Богдан - це керівник Офісу президента, чому він повинен тролити мера? І взагалі, що таке тролити? Ти повинен давати факти, прокуратура повинна давати якісь запити, СБУ тощо ... все інше - це такий феєрверк без результату", - пояснив Бахматов.

Він також заявив, що спроб "звалити" Кличка з боку Банкової більше не буде, оскільки їм "уже є, чим займатися".

Нагадаємо, раніше Кличко написав заяву в Нацполіцію через "самоуправство" Богдана.

На початку липня голова ОП Богдан пригрозив Кличкові відокремленням посад мера Києва і голови КМДА. 3 жовтня Рада прийняла в першому читанні новий закон про Київ з поділом посад мера і голови КМДА.

Президент Зеленський підтвердив намір звільнити голову КМДА, але при цьому він пообіцяв, що Кличко дізнається про це першим.

У 2003 році Конституційний Суд вирішив, що КМДА паралельно виконує функції виконавчого органу Київради та місцевого органу виконавчої влади і тому її має очолювати лише особа, яка була обрана київським міським головою. Однак коли президентом став Віктор Янукович, підконтрольна "регіоналам" парламентська більшість проголосувала за надання йому права призначати головою КМДА будь-кого на свій розсуд, а не ту людину, за яку голосували кияни. У результаті цього в листопаді 2010 року тодішнього мера Леоніда Черновецького на посаді голови міськадміністрації змінив Олександр Попов, а Партія регіонів отримала реальну владу в місті.

У травні 2014 року мером Києва було обрано Кличка, і новий президент Петро Порошенко після вступу на посаду відразу призначив його головою КМДА. Це було частиною віденських угод між Порошенком і Кличком.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram