ГоловнаПолітика

Бородянський виступив за введення кримінальної відповідальності для журналістів

Міністр ініціюватиме внесення відповідних змін в Адміністративний і Кримінальний кодекси.

Бородянський виступив за введення кримінальної відповідальності для журналістів
Фото: Макс Левин

Міністр культури, молоді та спорту Володимир Бородянський має намір ініціювати введення кримінальної відповідальності за маніпуляцію інформацією.

Про це він повідомив на парламентських слуханнях з приводу безпеки журналістів, передають "Українські Новини".

"Я можу сказати про те, що відповідальність журналіста за неправдиву або маніпулятивну інформацію також слід посилити", - сказав міністр.

Бородянський зазначив, що ініціюватиме реєстрацію законопроєкту про відповідні зміни до Адміністративного та Кримінального кодексів.

"Про поняття і критерії маніпуляції громадською думкою, маніпуляції суспільною свідомістю і введення як адміністративної, так і кримінальної відповідальності за маніпулювання, замовлення такого маніпулювання, за здійснення такого маніпулювання", - сказав він.

Міністр додав, що "межа між свободою слова і маніпуляцією тонка", тому держава повинна знайти баланс між свободою слова і захистом від маніпуляцій.

Нагадаємо, раніше Бородянський запропонував ввести кримінальну відповідальність для ЗМІ за "спотворення громадської думки".

Бородянський був призначений на посаду нового голови Мінкультури, молоді та спорту 29 серпня 2019 року. До цього він працював в медіабізнесі з 2000 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram