ГоловнаПолітика

ГПУ порушила справу на нардепку з "ЄС" за обговорення варіантів загибелі Зеленського (оновлено)

Провадження розслідуватиме ДБР.

ГПУ порушила справу на нардепку з "ЄС" за обговорення варіантів загибелі Зеленського (оновлено)
Фото: София Федина и Маруся Зверобой

Генеральна прокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом висловлювань депутатки Верховної Ради Софії Федини з "Європейської Солідарності" і волонтерки Марусі Звіробій на адресу президента Володимира Зеленського.

Про це йдеться в повідомленні депутата Ради від фракції "Слуга народу" Олександра Качури у фейсбуці.

"Передайте хтось Звіробій і Федині номер кримінального провадження щодо їх закликів до вбивства людини і повалення державної влади", - написав він.

Також Качура додав фото з номером кримінального провадження - 42019000000002276.

Оновлення 14:55. Генеральний прокурор Руслан Рябошапка в коментарі журналістам підтвердив цю інформацію. Кримінальне провадження зараз у руках Державного бюро розслідувань.

"Не тільки він [Качура] звертався, багато депутатів зверталися з цього приводу. Але провадження, по-моєму, було відкрито ще в понеділок. Там очевидні ознаки злочину, і за цими ознаками було відкрито провадження", - сказав Рябошапка.

Нагадаємо, 26 жовтня Софія Федина разом із волонтеркою Марусею Звіробій записала відео, на якому вони обговорюють варіанти загибелі президента України Володимира Зеленського, який перед цим вирушив на Донбас.

"Ми з Марусею йшли і говорили, що товариш президент, таке враження, думає, що він безсмертний... Там випадково може вибухнути граната, там обстріли бувають випадково. Найкрасивіше, щоб це все сталося під час московських обстрілів, коли хтось знову в білій сорочці припре на передову, - говорить на цьому відео Федина. - Мені дуже хотілося б, щоб під час його перебування там трохи «накрили»".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram