ГоловнаПолітика

Євросоюз схвалив розведення військ біля Золотого

В ЄС закликали Росію до мирних кроків.

Євросоюз схвалив розведення військ біля Золотого
Фото: facebook.com/pressjfo.news

Європейський Союз вітає розведення сил і засобів в районі Золотого на Донбасі, яке почалося 29 жовтня.

Про це йдеться в заяві ЄС щодо триваючої агресії Росії проти України і незаконної окупації Криму, яку оприлюднено в четвер, 31 жовтня, на засіданні Постійної ради ОБСЄ у Відні, передає Укрінформ.

"Ми вітаємо відновлення розведення сил в Золотому, яке почалося 29 жовтня. Ми також сподіваємося, що розведення в Золотому призведе до зменшення порушень режиму припинення вогню в районах, де проживає значна кількість цивільного населення", - йдеться в заяві.

В ЄС також привітали готовність, висловлену сторонами під час засідання ТКГ 29 жовтня в Мінську, щодо просування з питання розведення сил і засобів на ділянці в районі н.п. Петрівське в найближчому майбутньому.

"Такі кроки полегшать страждання цивільних людей, які проживають поблизу лінії зіткнення і несуть основний тягар цього конфлікту. У зв'язку з цим ми віддаємо належне українському керівництву за його непохитну прихильність мирному врегулюванню конфлікту і закликаємо Росію діяти таким же чином", - заявили в Євросоюзі.

Нагадаємо, процес дзеркального розведення сил і засобів на ділянці №2 в районі населеного пункту Золоте-4 Луганської області розпочався 29 жовтня.

Раніше МЗС Німеччини назвало початок розведення військ в Золотому "важливим сигналом надії".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram