ГоловнаПолітика

Рада виділила додатково 1,4 млрд гривень на зарплати військовим і 1 млрд гривень - шахтарям у 2019

Парламент прийняв зміни до держбюджету-2019.

Рада виділила додатково 1,4 млрд гривень на зарплати військовим і 1 млрд гривень - шахтарям у 2019
Фото: Анна Стешенко

Верховна Рада виділила додатково 1,4 млрд гривень на зарплати військовослужбовцям і 1 млрд гривень - шахтарям в 2019 році.

За прийняття законопроєкту №2283 в цілому про внесення змін до держбюджету на 2019 рік проголосував 291 депутат при мінімально необхідних 226.

Зміни збільшують фінансування за окремими бюджетними програмами.

Зокрема на програму "Реструктуризація вугільних шахт" виділено додаткове фінансування в сумі 1,0 млрд гривень.

З огляду на пріоритетність забезпечення оборони України уряд підвищив рівень грошового забезпечення військовослужбовців (витрати на національну безпеку і оборону будуть підвищені на 1,4 млрд гривень).

Також на 500 млн гривень збільшено фінансування резервного фонду, створеного для забезпечення державою ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій.

За пропозицією Міністерства соціальної політики підвищено на 354,6 млн гривень фінансування соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

На 787,0 млн гривень збільшено фінансування заходів щодо соціальної, трудової та професійної реабілітації осіб з інвалідністю.

За пропозицією Міністерства розвитку громад і територій збільшені на 300,0 млн гривень видатки на надання державної підтримки для будівництва (придбання) доступного житла та на надання пільгового довгострокового державного кредиту внутрішньо переміщеним особам, учасникам антитерористичної операції (АТО) і / або учасникам проведення операції Об'єднаних сил (ООС) на придбання житла - 200,0 млн гривень за рахунок зменшення Державного фонду регіонального розвитку.

Через низьке використання коштів за програмами підтримки АПК їх фінансування буде знижено на 750,6 млн гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram