ГоловнаПолітика

Ексглаву Мінохоронздоров'я Криму звільнили з-під домашнього арешту

Обвинуваченому в державній зраді Михальчевському пом'якшили запобіжний захід.

Ексглаву Мінохоронздоров'я Криму звільнили з-під домашнього арешту
Петр Михальчевский
Фото: ria.ru

Дніпровський районний суд Києва звільнив з-під домашнього арешту обвинуваченого в державній зраді ексглаву Мінохоронздоров'я Криму Петра Михальчевського.

Про це повідомляє Крим.Реалії з посиланням на джерело в держорганах України.

Обвинуваченому в державній зраді Михальчевському пом'якшили запобіжний захід - з домашнього арешту на особисте зобов'язання.

Захист ексчиновника підтвердив цю інформацію.

Нагадаємо, Михальчевський перебував під вартою з 8 січня 2018 року. Спочатку він містився в СІЗО Херсона, влітку його перевезли в київський ізолятор. У червні минулого року розслідування у справі ексміністра було завершено.

Михальчевський займав пост "міністра охорони здоров'я Криму" з 27 лютого по 10 червня 2014 року в підконтрольному Росії уряді. Прокуратура АРК вважає, що тим самим він скоїв діяння, передбачені ст. 110 Кримінального кодексу України (посягання на територіальну цілісність) і ст. 111 (державна зрада).

Сам Михальчевський визнає, що працював міністром, але не вважає це держзрадою. Він обґрунтовує це тим, що його обирала на пост Верховна Рада АРК відповідно до законодавства України.

9 липня 2019 року Дніпровський райсуд звільнив Михальчевського з-під варти, змінивши йому запобіжний захід з утримання в СІЗО на домашній арешт.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram